RECENZE: Hra s láskou

22. prosince 2015 v 8:18 | Nel-ly |  Love (historické, paranormální romance)
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: Playing for Keeps
AUTOR: R. L. Mathewson
SÉRIE: Neighbor from Hell
NAKLADATELSTVÍ: Mladá fronta
PŘEKLAD: Veronika Geyerová
HODNOCENÍ: 2/5

Nejspíš každý má souseda, kterého by nejraději majzl palicí po hlavě, zamkl do kufru auta a vysadil někde uprostřed lesů, zatímco by předvedl oslavný taneček, že se ho konečně zbavil. No, a přesně tak je na tom Haley, kterou její soused přivádí k šílenství už několik let, jenže až do teď nenašla odvahu se mu postavit.


Když se Jason přistěhoval do vedlejšího domu, nastalo pro Haley peklo na zemi. Její nový soused je totiž přesně ten typ člověka, co ničí majetek svůj i ostatních, celou noc ruší své okolí řevem hudby, zabírá parkovací místa, krade jídlo, propisky a tužky z kanceláře - no ano, samozřejmě musí pracovat na stejném místě jako Haley - a jednou za čas se mu na zanedbaném trávníku objeví rozzuřená odkopnutá přítelkyně, které se ani nenamáhá otevřít dveře.

To vše je Jason, soused od vedle, profesor na střední škole, kde učí i Haley. Mladá žena, která se nikdy neuměla ozvat. Dokud se jí Jason nepustil do tulipánů od babičky…

(fanynka s autorkou - napravo, zdroj: facebook.com)

Předtím, než se R. L. Mathewson pokusila psát, pracovala na vysoké v kavárně, byla recepční, pracovala v muzeu a vůbec vyzkoušela spoustu různých zaměstnání, některé z nich byly dost trapné na to, aby se teď rozhodla dělat, že se to nikdy nestalo.

Jako bývalá knihomolka se R. L. Mathewson si oblíbila knihu Julie Quinnové "What Happens In London/Láska v nebezpečí)" a s dočtením přišla láska k románům. A protože některé romány byly tak skvělé, rozhodla se autorka zkusit něco napsat. Začala pracovat na různých projektech a brzy měla dopsané dvě knihy, jenže netušila, co s nimi má dělat.

Po několika měsících se nakonec rozhodla pro vydání vlastním nákladem, což jí poskytlo absolutní svobodu a zároveň možnost nastavit cenu svých knih tak, aby byly dostupné pro každého.

A přesně takhle se R. L. Mathewson stala spisovatelkou, která když zrovna napíše, rozděluje svůj volný čas mezi své děti, čtení knih a závislost na horkém kakau. Recept na perfektní kakao dokonce můžete najít i na jejím blogu.
(Zdroj: goodreads.com, překlad vlastními silami)

Vytrhané cibulky pěstěných tulipánů, to byl pro Haley bod zlomu, za kterým už neexistovala jiná možnost, než se konečně tomu lumpovi odvedle postavit. To však mladá žena nepočítala s hnízdem vos, které ji a Jasona na nějakou dobu uvězní v jednom domě.

Haley po společně stráveném čase brzy zjišťuje, že Jason je vlastně docela fajn - a možná se mu nemusela celých pět let vyhýbat - a protože sdílí lásku k baseballu, můžou se z nich stát přátelé. Krom toho poté, co Jason zjistil, jak dobře umí Haley vařit, už by ho od ní nikdo nevyhnal ani párem volů.

Kniha vypráví příběh dvou lidí, z nichž se stanou přátelé, z přátel se stanou nejlepšími přáteli a z nejlepších přátel… no však to známe. Jason ani Haley si dlouho neuvědomují, co se vlastně děje, ale když se to konečně stane, je s tím Jason naprosto smířený. Otázka ovšem je, co vlastně cítí ostýchavá Haley?

Netýkavka a borec od vedle, klasika k pohledání. Tady to však autorka vyřešila jinak, pod fasádou ostýchavé zastydlé třicátnice se skrývá sexy kost se smaragdovýma očima, láskou k Yankees a pěknou vyřídilkou, zatímco ten děsivý borec a děvkař, je vlastně jen plyšový medvídek se závislostí na jídle. A ejhle… je po komedii.

"Hra s lákou" má být neuvěřitelně vtipnou a romantickou - alespoň tak to říká reklama a my víme, jak často je reklama lživá - jenže bohužel většinu doby není ani jedno. Co se týče příběhu, ten už člověk v téhle fázi od podobné knihy ani moc nečeká a že se dvě hlavní postavy - učitelé na střední škole - chovají jako dva Spratci? No bože, jak jinak vymyslet drama? Ale ten chybějící humor a marné pokusy o něj, to je něco, co vedle délky knihy a neustálých časových ve stylu vyprávění, vážně zabolí.

Zdatnější čtenář se s knihou vypořádá za tři hodinky čistého času, ten pomalejší to dá tak za čtyř-pět a přitom si stihne udělat kafe a uvařit i oběd. Čtivost je samozřejmě obrovská výhoda, ale když je kniha až takhle krátká a tak moc o ničem, přichází pak pocit marnosti, protože na "Hře s lákou" není originálního ani zbla a dokonce ani názvu série "Neighbor from Hell" příběh neodpovídá, protože se člověk hned v první kapitole dozví, že je všechno vlastně jinak.

Děkui KNIHCENTRU za poskytnutí recenzního výtisku - knihu můžete zakoupit ZDE.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Wladka Wladka | Web | 28. prosince 2015 v 15:28 | Reagovat

knihu som citala, zda sa mi, ze aj celu seriu a nejako velmi ma nezaujala.
Su i omnoho lepsie knihy.

2 fotkyprirody fotkyprirody | Web | 16. března 2016 v 11:36 | Reagovat

mas pekny blog chces sa zapojiot dosutaze tak sa mrkni na moj blog :-)

3 Tereza Křížová Tereza Křížová | Web | 6. října 2016 v 18:27 | Reagovat

Ahoj, super blog, až budeš mít někdy chuť, určitě uvítám, když se podíváš na můj :)

4 Viaggessy Viaggessy | E-mail | Web | 26. dubna 2017 v 20:32 | Reagovat

wo bestellt man viagra

      <a href=http://buyviagraonlinezrx.com/>viagra generic</a>

    <a href="http://buyviagraonlinezrx.com/">viagra coupon</a>

    cheap viagra 100mg india

5 Moisesgessy Moisesgessy | E-mail | Web | 7. května 2017 v 4:16 | Reagovat

quick loans yuma az

      <a href=http://bestpaydaynpz.com/>payday loan</a>

    <a href="http://bestpaydaynpz.com/">pay day loans online</a>

    short term loans for part time workers

6 Moisesgessy Moisesgessy | E-mail | Web | 9. května 2017 v 21:21 | Reagovat

muestras cialis baratas

      <a href=http://cialisonlinevmz.com/>cialis without a doctors prescription</a>

    <a href="http://cialisonlinevmz.com/">cialis online</a>

    cialis and vision problems

7 Valerygessy Valerygessy | E-mail | Web | 20. května 2017 v 1:52 | Reagovat

click now cialis one a day

      <a href=http://cialisonlinexbm.com/>cheap cialis</a>

    <a href="http://cialisonlinexbm.com/">buy cialis</a>

    best place buy cialis uk

8 Maoisesgessy Maoisesgessy | E-mail | Web | 12. července 2017 v 16:58 | Reagovat

saints row 4 fast cash

      http://paydayfastnowz.com/ -  payday express

    <a href="http://paydayfastnowz.com/"> cash advance</a>

    secured versus unsecured loan

9 Flossietourf Flossietourf | E-mail | 25. července 2017 v 23:58 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)

XRumer20170725

10 Carolyndox Carolyndox | E-mail | 4. srpna 2017 v 19:14 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)

XRumer201708

11 Refolgessy Refolgessy | E-mail | Web | 5. srpna 2017 v 1:48 | Reagovat

from viagra factory

      http://buycheapviagralk.com/ -  buy generic viagra

    <a href="http://buycheapviagralk.com/"> buy viagra online</a>

    viagra online sin receta

12 Avia777Type Avia777Type | E-mail | 16. srpna 2017 v 18:32 | Reagovat

<b>Авиабилеты по РУ за 60 процентов от цены кассы.</b> по МИРУ - 50%| <b>Телеграмм @AviaRussia</b> только этот, другие не используем.

Надежно. Выгодно. Без слётов. И БЕЗ каких-либо проблем.

Оплата:
ЯндексДеньги, Webmoney (профессиональные счета)
Рады сотрудничеству!
________

уфа авиабилеты недорого
недорогие авиабилеты +в симферополь
купить дешево авиабилеты онлайн без комиссии
недорогие билеты авиабилеты
недорогие авиабилеты +из санкт петербурга

13 Georgepex Georgepex | E-mail | Web | 23. srpna 2017 v 15:09 | Reagovat

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>mlm m m, удс гейм отзывы сетевой маркетинг</a>

14 Valyagessy Valyagessy | E-mail | Web | 26. srpna 2017 v 16:30 | Reagovat

cialis priser

      http://buycialisonlineji.com/ - cialis generic

    <a href="http://buycialisonlineji.com/">cialis generic</a>

    cialis 5 mg tabletta

15 Gelesgessy Gelesgessy | E-mail | Web | 26. září 2017 v 0:45 | Reagovat

cialis trial coupon

      <a href=http://cheapjicialis.com/>cialis coupon</a>

    <a href="http://cheapjicialis.com/">cialis online</a>

    cialis ciao

16 Avito321sib Avito321sib | E-mail | 21. října 2017 v 14:40 | Reagovat

<b>Пополение баланса Авито (Avito) за 50%</b> | <b>Телеграмм @a1garant</b>

<b>Мое почтение, дорогие друзья!</b>

Всегда рады предоставить Всем вам сервис по пополнению баланса на действующие активные аккаунты Avito (а также, абсолютно новые). Если Вам требуются конкретные балансы - пишите, будем решать. Потратить можно  на турбо продажи, любые платные услуги Авито (Avito).

<b>Аккаунты не Брут. Живут долго.</b>

Процент пополнения в нашу сторону и стоимость готовых аккаунтов: <b>50% от баланса на аккаунте.</b>
Если требуется залив на ваш аккаунт, в этом случае требуются логин и пароль Вашего акка для доступа к форме оплаты, пополнения баланса.
Для постоянных заказчиков гибкая система бонусов и скидок!

<b>Гарантия: </b>

<b>И, конечно же ничто не укрепляет доверие, как - Постоплата!!!</b> Вперед денег не просим...

Рады сотрудничеству!

<b>Заливы на балансы Авито</b>
________

найти свой аккаунт на авито по номеру телефона
как с помощью авито заработать деньги
что продать на авито чтобы заработать денег
pro аккаунт на авито
авито мелеуз деньги под проценты

17 BethanyLxi BethanyLxi | E-mail | Web | 25. října 2017 v 21:04 | Reagovat
18 Osmininagessy Osmininagessy | E-mail | Web | 8. listopadu 2017 v 14:34 | Reagovat

viagra billi

      <a href=http://viagrahsk.com/>buy viagra</a>

    <a href="http://viagrahsk.com/">buy viagra online</a>

    pastillas viagra 25mg

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
acta est fabula ~ příběh jest skončen

Do not COPY! HP-fanfiction writer. Canon belongs to J.K.R. Design by Nel-ly, picture from DA