Brownies s mascarpone

20. února 2013 v 20:36 | Nel-ly |  Další "tvorba"
)Někdy má člověk nepřekonatelou potřebu se pochlubit a hlavně, když sladké vůbec nepeče a neumí to (naštěstí to většinou ani nejí), jenže nemám co dělat a můj žaludek prostě miluje rozmazlování. Minulý týden to byly mušle, bez receptu, co dům dal a nedopadlo to zle, pak zapečené tortilly s tuňákem, v pondělí Chilli con carne a dneska jsem se rozhodla upéct Brownies s mascarpone polevou a musím se pochlubit, že to chutnalo přesně tak, jak mělo :-D a dokonce možná i líp, i když je mi teď špatně, jak jsem přejedená.


Na začátku jsou suroviny, překvapivě jsme doma měli všechny kromě čokolády, nějaký nepečený dort s mascarpone jsem už plánovala dlouho, ale tak příště…
  • Tabulka čokolády na vaření
  • Mascarpone (tenhle balíček z Lidlu má 250 gramů a dokonale mi vyhovoval)
  • Máslo
  • Vejce
  • Vanlikový cukr
  • Polohrubá mouka
  • Kypřící prášek
  • Možná kapku mléka na zředění polevy a něco na zpestření podle chuti, já mám ráda mražené jahody.
V menším hrnci rozpustíte čokoládu (nechte si pár kousků na ozdobu) spolu s cca dvěma třetinami másla, až se z toho stane kaše bez hrudek, tu pak smícháte s cca 100 gramy polohrubé mouky smíchané s kypřícím prášekem, přidáte vanilkový cukr, asi 50 gramů (pětinu balíčku) mascarpone a vejce a mícháte, dokud nemáte těsto bez hrudek (podle po třeba se dá přidat mléko nebo víc mouky), to pak necháte na chvíli odstát, dokud nezkypří.
Mezitím si vymažete pekáč (zbytek másla a polohrubá/hurbá mouka) a do misky vyklopíte zbytek mascarpone, zjemníte trochou mléka (ne moc, aby to pak ztuhlo), přidáte vanilkový cukr, a pak prostě podle chutě a ingrediencí, co máte doma - já to dělám vždycky takhle :-D a zatím to dopadá dobře. Já přidala trochu citronové šťávy (samotné brownies jsou hodně sladké), nakrájené mražené jahody a trochu nastrouhané čokolády. Můžete přidat jakékoliv ovoce podle chuti.
Potom, co těsto zkypří, jím rovnoměrně vyplníte plech (spíš menší, než větší) a dáte do předehráté trouby - cca 170°C a péct 30 minut. Jestli je těsto hotové poznáte klasicky pomocí píchání do těsta dřevenými párátky nebo špejlí tak, aby se vám na ně nezachytávaly kusy těsta.

Pečené brownies necháte vychladnout, pak potřete připravenou polevou z mascarpone a dáte chladit do ledničky, aby vám poleva ztuhla (pozor, do ledničky nikdy nedávat horké jídlo)…
Jednoduché, ne? Když to zvládnu já, zvládne to kdokoliv. Během hodiny jsem měla všechno hotové a to jsem v druhé části trouby ještě pekla kuře s bramborama ;-)


Dobrou chuť

P.S. Pokud zná někdo nějaké jiné fígly a nebo nějaký recept, který bych zvládla i se svou absencí vah (prostě podle oka), tak se ozvěte. A jestli zkusíte tohle, řekněte, jak se vám povedlo? Máma trvdila, že to jíst nebude, protože je to moc sladké a pečivo nemá ráda - no a snědla mi to už skoro celý :-D
 

10 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Misha Misha | 20. února 2013 v 20:51 | Reagovat

hmm vypada to skvele, asi to zkusim upect muzi, schvalne jak to uspeje :-P

2 Hope Hope | Web | 20. února 2013 v 21:45 | Reagovat

ach jo, kdybych tohle chtěla upéct tady, tak stejně půlku věcí neseženu, ale vypadá to moc dobře =o)

3 nel-ly nel-ly | E-mail | Web | 20. února 2013 v 21:53 | Reagovat

[1]: upeč to mně s nějakym novym ovocem a budu tě milovat navždy :-*

[2]: no jo, ale ty si to tam můžeš kdykoliv koupit originální, že jo :-P

4 Misha Misha | 20. února 2013 v 22:15 | Reagovat

[3]:  maliny? :-P

5 nel-ly nel-ly | E-mail | Web | 20. února 2013 v 22:16 | Reagovat

[4]: přidej borůvky a nezbavíš se mě ani v posmrtnym životě :D

6 Hope Hope | Web | 20. února 2013 v 22:22 | Reagovat

[3]: když já bych si to radši upekla než koupila...je to drahý...vždyť za to tiramisu včera jsem dala skoro tři libry!

7 Misha Misha | 20. února 2013 v 22:25 | Reagovat

[5]: Tomu říkám s lesní směsí do ráje :-D

8 nel-ly nel-ly | Web | 20. února 2013 v 22:25 | Reagovat

[6]: hele, včera ses chvástala výplatou :-P myslím, že suroviny tě vyjdou dráž (a nemůžeš srovnávat cenu tam, kde jsi s cenou tady - i když to brownie, co jsem měla v burgerkingu? pěkná pálka)

9 nel-ly nel-ly | Web | 20. února 2013 v 22:37 | Reagovat

[7]: bože, já se normálně budu červenat [:tired:]
ale věř mi, že rybízem ani lesníma jahodama nepohrdnu, jen ostružiny omez ;-)

10 Infinity Infinity | Web | 21. února 2013 v 1:03 | Reagovat

Vypadá to moc chutně, hned bych ochutnala. Jsi moc šikovná. :-)

11 Nishi Nishi | 21. února 2013 v 7:09 | Reagovat

Oh, tak to vypadá dost dobře a myslím, že neodolám si někdy tuhle pochoutku připravit :)

12 Infinity Infinity | Web | 21. února 2013 v 11:15 | Reagovat

Mockrát ti děkuju za povzbudivé komentáře, potěšila jsi mě. :-)

13 pavel pavel | Web | 21. února 2013 v 11:51 | Reagovat

Nejlepší jsou jídla ve stylu co doma najdu. :-D

14 Nici Nici | Web | 21. února 2013 v 15:39 | Reagovat

To je suprový! 8-O  Určitě až budu mít doma všechny potřebné suroviny zkusím tu tvojí dobrotu udělat, miluju sladké a naívc se vyučuji jako cukrářka, takže to bude určitě dobré vyzkoušet. Pak ti napíšu jak chutnalo. :)

15 nel-ly nel-ly | Web | 21. února 2013 v 16:57 | Reagovat

[10]:
[12]: :)

[13]: to teda :-D jenže u nás se nikdy nenajde nic :-X

[14]: jo? tak to tě obdivuju, já jsem schopná cokoliv i podle přesných receptů zkazit, proto na ně radši kašlu (odměřování, doba vaření, stupně - to je  horší jak chemie) a radši zkoušim tyhle jednoduchý, kde se můžu vyřádit podle svýho :)

16 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 21. února 2013 v 18:08 | Reagovat

Vypadá to chutně. Určitě to zkusím, ale pochybuju, že to dopadne dobře, dneska jsem připálila i bábovku.

17 Polgara Polgara | Web | 21. února 2013 v 18:12 | Reagovat

Vypadá to víc než dobře. Nechceš někdy přijet i s moučníkem? :-)

18 nel-ly nel-ly | Web | 21. února 2013 v 18:16 | Reagovat

[16]:myslím, že to bude v pohodě ;-) právě, že je to tak jednoduchý
s bábovkou bych asi měla problém zase já :D jednou jsem zkoušela mramorovou a no... mramor to fakt nebyl

[17]: možná... když budeš hodná :P

19 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 21. února 2013 v 18:22 | Reagovat

[18]: Tak já ti dám pak vědět, jak to dopadlo. No, já jsem dělala normální, ale prostě minule byla nedopečená a dneska jsem ji pro změnu připálila, takže asi brzy přejdu na nepečené dorty. Ale nejdřív zkusím tohle, snad budu mít co nejdřív čas.

20 nel-ly nel-ly | Web | 21. února 2013 v 18:23 | Reagovat

[19]: si pamatuju máminu bábovku... z venku tak centimetr dva spálená na uhel a když se ji podařilo rozkrojit, tak na nás vyteklo nedopečený těsto :-D

21 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 21. února 2013 v 18:36 | Reagovat

[20]: A to se jí povedlo jak?

22 nel-ly nel-ly | Web | 21. února 2013 v 18:41 | Reagovat

[21]: to je jedna z mnoha rodinných záhad, na které pravděpodobně nikdy nepřijdeme

23 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 21. února 2013 v 18:45 | Reagovat

[22]: Ostatní mají také něco společného s pečením? Nebo pro změni třeba se zahradničením?

24 nel-ly nel-ly | Web | 21. února 2013 v 19:06 | Reagovat

[23]: no máminy Orchideje jsou taky zázračný :D ale většinou pujde nejsíš o vaření

25 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 21. února 2013 v 19:08 | Reagovat

[24]: Tak o tom bys mohla něco napsat. To by mě totiž zajímalo, co se ti mohlo ještě stát.

26 Lilly Lilly | Web | 21. února 2013 v 23:15 | Reagovat

teda Ty mi děláš chutě!!!! Sakryš holka, takhle večer! :D Ňám...

27 lilyevans-and-marauders lilyevans-and-marauders | Web | 22. února 2013 v 13:34 | Reagovat

Jůůů! Mňam!!! Tak beznadějná kuchařka asi nebudeš, když se Ti povedlo něco takového vytvořit! Vypadá to úžasně a věřím, že to i úžasně chutná!

K devětadvaceti věcem, které jste možná nevěděli o HP... Je těžký se zavděčit všem milovníkům HP. Někteří ho prostě znají i pozpátku že? XD

28 galaxy galaxy | Web | 3. března 2013 v 21:10 | Reagovat

Mmm! To vypadá dobře!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
acta est fabula ~ příběh jest skončen

Do not COPY! HP-fanfiction writer. Canon belongs to J.K.R. Design by Nel-ly, picture from DA